5 benefita Cisco Catalyst 9000 svičeva | com4t
Blog » 5 benefita Cisco Catalyst 9000 svičeva

Cisco Catalyst 9000 serija svičeva dizajnirana je za novu eru umrežavanja. Ova serija svičeva donosi nam brojne novitete u odnosu na predhodne serije, a mi ćemo u ovom blogu izdvojiti 5 najvažnijih benefita korišćenja ove popularne serije pod brojem 9000.

sw2.png

1. Povećani nivo bezbednosti

Cisco catalyst 9000 je prva namenski izgrađena platforma dizajnirana za potpunu kontrolu pristupa pomoću Cisco DNA arhitekture i softversko definisanog pristupa „SD – access“. To znači da je sa ovom serijom svičeva pojednostavljeno projektovanje, obezbeđivanje i održavanje sigurnosti širom cele pristupne mreže do jezgra mreže. Pomoću DNA arhitekture i softverski definisanog pristupa mogu se automatizovati instalacije zakrpa, pojednostaviti operacije, i eliminisati sve sigurnosne ranjivosti bez usporavanja i prekida.

2. Brži odziv promenama

Kako se menjaju potrebe biznisa, a samim tim i arhitektura računarske mreže, uz 9000 seriju svičeva koji su potpuno programabilni može se ostvariti brz odziv promenama. Pokrenite Third-Party aplikacije hostovane u kontejnerima zbog najveće sigurnosti i fleksibilnosti, a serija 9000 svičeva će omogućiti NETCONF/YANG skriptovanje, striming telemetriju i popularni Cisco IOS XE kao i UADP ASIC koji podržavaju poptunu programabilnost.

3. Optimizacija za mobilne uređaje

Ova serija svičeva donosi izvanrednu vidljivost u žičnim i bežičnim pristupima mrežama. Cisco Catalyst 9000 nudi konvergirane mrežne usluge kroz segmentaciju bezbednosti, polisa i šifrovanog saobraćaja kako za korisničke tako i za IoT uređaje.

4. Upravljanje IoT arhitekturom

Ova serija pomoću PoE/PoE+/UPoE/UPoE+ standarda zadovoljiće sve potrebe napajanja IoT uređaja i uvek ih čuvati sigurnim kao i celu pristupnu mrežu.

5. Spremnost za „Cloud“

Ovom serijom možete pojednostaviti, osigurati i transformisati okruženje u „oblaku“. Pomoću Dev-Ops alata kojim možete kreirati i upravljati aplikacijama koje su lokalno hostovane na sviču u kontejnerskom okruženju.