Predstavljamo Vam Cisco FirePower 2100 | com4t
Blog » Predstavljamo Vam Cisco FirePower 2100

Cisco FirePower 2100 predstavlja novog člana Cisco porodice zaštitnih uređaja. Zaštita IT infrastrukture ponekad donosi jako kompleksne zadatke kojima nije lako upravljati. Velike količine polisa i različiti načini primene polisa za različite segmente infrastrukture mogu da budu jako komplikovane za održavanje.

Zato Vam predstavljamo Cisco FirePower 2100 koji je deo porodice „Cisco Open Security“ platforme koja za cilj ima poboljšanje i pojednostavljanje upravljanja. Cisco Open Security takođe za cilj ima da proširi vidljivost svih pretnji na mreži koju uređaj brani i da smanji količinu uloženog vremena za održavanje i upravljanje.

Serija Cisco FirePower2100 neće uticati na performanse i propusnost mreže koju brani a to je čini specifičnom na tržištu. Inovativna arhitektura FirePower-a optimizuje istovremeno performanse firewall-a, kriptografskih podataka i pretnji tako da ne utiče na performanse propusnosti mreže.

Zašto izabrati Cisco 2100 seriju firewall-a?

Pre svega, Cisco predstavlja lidera među proizvođačima firewall uređaja, ali ono što mi izdvajamo kao najveću prednost jeste što ova serija koristi veštačku inteligenciju za otkrivanje pretnji koju proizvodi pomoću integrisane Cisco Talos platforme sa kojom je povezana. Cisco Talos zadužen je za inoviranje zaštitnih mehanizama ove serije, tako da će ova serija uvek biti spremna i sposobna da odbrani IT infrastrukturu od svih otkrivenih pretnji, kako od onih širom poznatih tako i od novootkrivenih.

Ova serija donosi mnoga poboljšanja u vidu pojednostavljenja upravljanjem i proširivanjem vidljivosti mreže koju brani. Ovom serijom može se upravljati uz pomoć „Cisco Defence Orcherstration“ Cloud platforme, centralizovano lokalno ili direktno na uređaju. Učiniće mrežu samo jednom ekstenzijom vaše kompletne bezbednosne arhitekture. Zahvaljujući „Cisco Open Security“ platformi ova serija nudi alate poput „Cisco Threat Response“ bez dodatnih ulaganja. Može se integrisati sa „Cisco Identity Servis Engine“ (ISE) platformom što omogućava da se krajnje tačke na kojima su detektovani bezbednosni propusti ili pretnje pravovremeno zatvore u karantin i spreče mogućnosti daljeg zaražavanja mreže.

Uz primenu Cisco Advanced Malware Protection za radne stanice i krajnje uređaje sa automatskim zakrpama kreiranim od strane Cisco Talos-a, ova serija nam donosi kompletnu vidljivost i upravljanje aplikacijama, kao i granularnu kontrolu nad aplikacijama.

Cisco FirePower 2100 nam dolazi u 7 različitih modela, a ono što je zajedničko za sve modele jeste da u rek ormanu zauzimaju samo jednu jedinicu ( 1 RU). Sadrže 8 SFP+ intefejsa na šasiji. Opcioni inferfejsi uključuju 2 mrežna modula 1/10/40GB i FTW (Fail to Wire).

asaaaa2.png

 

Firepower 2110

Firepower 2120

Firepower 2130

Firepower 2130

Throughput: FW +
application visibility and control
+ IPS (1024 byte)

2.3 Gbps

3 Gbps

5 Gbps

9 Gbps

Integrated I/O

12 x 1GE fixed, 4 SFP (1 GE) ports

12 x 1GE fixed, 4 SFP (1 GE) ports

Up to 24 x 1GE or 12 x 1GE and 12 x 10GE ports

Up to 24 x 1GE or 12 x 1GE and 12 x 10GE ports

Form factor

1 RU

1 RU

1 RU

1 RU