Zašto koristiti Cisco security rešenja? | com4t
Blog » Zašto koristiti Cisco security rešenja?

U savremenom poslovanju i komforu koje ono donosi moramo biti bezbedni bez prestanka i izuzetaka.

Radno mesto više ne predstavlja jedinu tačku zaštite. Savremeno poslovanje uglavnom podrazumeva i rad od kuće,rad sa javne wi-fi mreže, korišćenje pametnog telefona u poslovne svrhe kao i tableta. Kancelarija se može nalaziti bilo gde i bilo kad. Zato je od velike važnosti zaštiti celokupno poslovanje na sve načine od sve sofisticiranijih napada koji se u svetu pojavljuju svakog momenta.

Cisco bezbednosna rešenja pružaju Vam mogućnost da zaštitite kompletnu IT infrastrukturu. Kako lokalnu infrastrukturu sa svim krajnjim uređajima bilo da su to telefoni, računari, serveri ili IoT uređaji tako i Cloud i hibridna okruženja. Ciscko tehnologije zaštitiće Vaše E-mail okruženje, fajlove, servise, kao 3rd party širom poznate File Sharing Cloud sisteme.

sec2.jpg

Advanced Malware Protection – Cisco AMP

Cisco Advanced Malware Protection pružiće Vašem okruženju pouzdanu i detaljnu zaštitu u realnom vremenu. Ovaj produkt štiti sve vrste uređaja u Vašem okruženju počevši od krajnjih uređaja kao što su računari, tableti i telefoni, ali će zaštititi i mrežne uređaje kao što su ruteri i firewall uređaji. Ovaj produkt korišćenjem najsavremenije globalne inteligencije za pronalaženje pretnji zaštitiće Vaše Email okruženje, Web saobraćaj kao i Vašu Cloud arhitekturu. Implementiranom Sandbox tehnologijom analiziraće nepoznate viruse na siguran način, a automatski će blokirati sve poznate viruse i napade. Cisco AMP je realizovan kao Cloud servis što Vam pruža daleko veću preglednost mreže, i olakšava sagledavanje celokupne situacije zato što svi delovi ovog servisa međusobno komuniciraju. Cisco AMP takođe štiti Vaše podatke tako što savremenim algoritmima iz oblasti mašinskog učenja analizira ponašanje korisnika i prati njihove navike i na taj način može da prepozna nepravilnosti i na vreme spreči napade i štetu. Način na koji Cisco AMP obaveštava korisnika o problemima sa kojima se sustretne je lako razumljiv i jednostavan za korišćenje.

Cisco Umbrella

Ovaj produkt pomaže Vašem poslovanju da zaštitite Vaše korisnike brzo i efikasno gde god se oni nalazili. Ovaj produkt takođe je realizovan na Cloud arhitekturi što omogućava da zaštitite Vaše remote korisnike gde god se oni nalazili. Analizirajući već poznate cybersecurity napade širom sveta, zaključili smo da hakeri često koriste istu arhitekrutu za različite napade i na njoj ostavljaju svoje tragove i otiske. Koristeći ovaj produkt vaše okruženje će biti sposobno da prepozna takve otiske i tragove i na taj način otkrije napad i pre njegovog startovanja i okidanja. Cisco Umbrella predstavlja prvi sloj zaštite Vašeg okruženja i pružiće vam prediktivnu zaštitu na DNS i IP nivou, a odlično će sarađivati sa Cisco AMP produktom za krajnje uređaje koji radi na File nivou i štiti nas od malwera i prati navike i ponašanje korisnika.

Cisco Cloud Mailbox Defense – Zaštita za Office 365

Savremeno poslovanje promenilo je način na koji kompanije komuniciraju. Širom sveta kompanije su prebacile svoje Email okruženje na Cloud a jedna od najpoznatijih je Office 365 Cloud okruženje. Email saobraćaj se više ne može analizirati i štititi na tradicionalan način. Email svet se promenio, a samim tim i način na koji se štiti. Cisco Cloud Mailbox Defence produkt ostvariće kompletnu zaštitu vaše Email arhitekture na Cloud-u i zaštititi Vaše poslovanje od Phishing-a, Ransomware-a i ostalih širom poznatih napada koji uglavnom potiču upravo sa Email pošte. Cisco Email Security pružiće Vam udobnost jednostavnim korišćenjem i implementacijom, a Vaše poštansko sanduče na Cloudu će biti obezbeđeno i sigurno.

Cisco FirePower - Next Generation Firewall

Ovaj produkt predstavlja najsavremeniji vid Firewall sistema. Prvi je integrisani firewall nove generacije u industriji. Razlikuje se od drugih po tome što je kompletno integrisan i nije potrebno gomilati nizove dodataka i dodatnih mogućnosti kako biste zaštitili vaše okruženje. Ovaj produkt je jedinstven i specifičan po tome što u isto vreme omogućava objedinjeno upravljanje funkcijama firewall uređaja, kontrolu aplikacija, preventivnu zaštitu od pretnji i naprednu zaštitu od malicioznih softvera kako krajnjih uređaja tako i cele mreže. Ovaj produkt može se pronaći u različitim verzijama, tako da on apsolutno odgovara Vašem okruženju i količini saobraćaja koju treba da štiti. Primenljiv je na okruženjima i malih i visokih performansi.

Cisco Talos

Ova Cisco inteligentna grupa jedna je od vodećih svetskih obaveštajnih timova za pretnje i napade. Sačinjena je od istraživača, analitičara i inženjera svetske klase. Ovi timovi su opremljeni nenadmašivim i sofisticiranim sistemima za stvaranje precizne, brze i delotvorne obaveštenosti o pretnjama za Cisco kupce, proizvode i usluge. Cisco Talos brani Cisco-ve kupce od poznatih i novih pretnji, otkriva nove ranjivosti u zajedničkom softveru i sprečava pretnje pre nego što uopšte mogu naštetiti internetu. Talos podržava pravila kompanija Snort.org, ClamAV i SpamCop, kako bi realizovali mnoge open-source radove i alate za analizu. Ova grupa čiti sve gore navedene sisteme posebnim i sposobnim da štite Vašu mrežu neprestano i bez odlaganja.