Industrija/Proizvodnja | com4t
Reference » Industrija/Proizvodnja

TIGAR TYRES AD – VOIP SISTEM BEZ GRANICA

Tigar Tyres AD, deo globalne Michelin grupacije, je konglomerat za proizvodnju guma u pravom smislu te reči. U skladu sa korporativnom politikom i standardom Korisnik je odlučio implementirati napredni VoIP sistem poslednje generacije koji će mu istovremeno obezbediti pozdanost, razvoj novih servisa baziranih na glasu i videu i skalabilnost za budućnost.

Projektovano i implementirano rešenje koje je COM-4T isporučio korisniku je state of the art – Cisco Unified Communications Manager. Sa preko 700 IP telefona u sistemu ovo je jedno od najvećih VoIP okruženja kod nas. Kompletna redundansa na nivou svake komponente centralnog sistema je bila imperativ i ostvarena je upotrebom klastera visoke dostupnosti na nivou VoIP centrale i višestrukih izlaza na javnu telefonsku mrežu (PSTN).

Uštede u poslovanju su primećene u kratkom vremenskom periodu od završetka čitavog projekta. Dodatnu pogodnost predstavljaju implementirani GSM gateway uređaji kojima je obezbeđena višestruka ušteda i u ovom vidu mobilne komunikacije.

Detaljan prikaz izvedene studije slučaja pogledajte u PDF-u.