Upravljanje identitetom | com4t
Resenja » Bezbednost » Upravljanje identitetom

Izazovi bezbednosti u eri mobilnih komunikacija su sve veći i neophodno je primenjivati politike bezbednosti na osnovu uloge za pristup mrežnim resursima. Upravljanje identitetom, vidljivost uređaja i korisnika je preko potrebna, kao i deljenje i analiza konteksta u kome se aktivnost obavlja.  Uz sve složenija mrežna okruženja, fenomen “Internet stvari” i uređaji svih vrsta koji imaju mrežni pristup privatnim i javnim mrežama, potencijalna šteta usled nemogućnosti identifikovanja i ublažavanja pretnji raste eksponencijalno. 

Cisco arhitektura mreže koja je izgrađena da upravlja identitetima korisnika i uređaja i obezbeđuje mehanizme bezbednosti od kraja do kraja je prikazana na slici ispod. Glavna komponenta ove arhitekture je Cisco Identity Service Engine.

 

 

Kako funkcioniše Cisco Identity Service Engine?

Funckioniše na principu tako što autentifikuje, prepoznaje korisnika, izdaje polise na osnovnu kog korisnik ima određene privilegije, određene dozvole. Poseduje informacije ko se prikačio na mrežu, kako se prikačio, sa kog uređaja, u koje vreme.

COM – 4T Vam stoji na raspolaganju da uz iskustvo i znanje koje posedujemo, uz detaljnu analizu zahteva za Vaše poslovanje pronađemo odgovarajuće rešenje.