Zaštita od zlonamernog koda | com4t
Resenja » Bezbednost » Zaštita od zlonamernog koda

Zaštita od zlonamernog koda

Razumevanje savremenih pretnji je od presudne važnosti za bezbedno korišćenje računara. Virusi, crvi i drugi maliciozni kodovi predstavljaju ozbiljnu pretnju bezbednosti u svakom okruženju.

Šta je to zlonameran kod?

U zlonameran kod (engl. malware, malicious software) ubraja se svaki program napravljen u nameri da na bilo koji način ošteti umrežen ili neumrežen računar i oteža ili onemogući njegovo korišćenje. Ponekad se programi, koji inače služe u korisne (dobronamerne) svrhe, mogu zloupotrebiti, što otežava raspoznavanje i zaštitu.

Zlonamerne kodove delimo u dve vrste. Oni kojima je potreban nosioc, odnosno program u kome će biti sakriveni (trojanski konji i virusi) i samostalni koji ne zahtevaju nosioca (crvi, spyware-i). Virusi i crvi imaju sposobnost repliciranja što dodatno otežava njihovo razotkrivanje i uništenje.

Kako zlonamerni kod radi?

Zlonamerni kod koji se u datom trenutku nalazi na računaru ili mreži prolazi kroz više stanja. Može biti uspavan i čekajući trenutak okidanja (određenu akciju na računaru) prelazi u stanje izvršavanja (execution). Virusi napadaju računaske sisteme na različite načine i svakodnevno se u sajber svetu razotkrije hiljade novih.

Više se ne dovodi u pitanje da li ćemo zaštititi naš računarski i mrežni sitem, već koji je najbolji način da to izvedemo.

Kako Vam možemo pomoći?

COM-4T vam stoji na raspolaganju da zajedno sa vama integriše i implementira najsavremenija rešenja za zaštitu Vaše infrastrukture od zlonamernog koda, bez obzira da li se radi o lokalnom, cloud ili hibridnom okruženju. Rešenja koja Vam nudimo su u potpunosti usaglašena sa zakonima o zaštiti podataka i pružaju Vam kompletnu zaštitu računarskog sistema.

Trend Micro Smart Protection pruža odličnu zaštitu na svim slojevima arhitekture. Podržava Cloud, lokalne kao i hibridne modele. To uključuje zaštitu krajnjih uređaja, mobilnih uređaja, web gateway-a, e-maila kao i sigurnost kolaboracijskih servisa. Čuva integritet i sprečava gubitak podataka. Trend Micro u potpunosti pruža i mrežnu odbranu. Otkriva napade, analizira ih i reaguje na prepoznate napade i pretnje. Ovim zaštitnim sistemom se u potpunosti upravlja centralizovano što pojednostavljuje administraciju i smanjue rizike.

Cisco AMP (Advanced Malware Protection) zaštitni sistem omogućava zaštitu krajnjih uređaja i integriše mogućnost prevencije, otkrivanja i reagovanja kroz jedinstveno rešenje, koristeći snagu analitike zasnovane na Cloud rešenju. Cisco AMP zaštitiće sve krajnje uređaje bilo da je reč o Windows, Android, Linux ili iOS operativnom sistemu. Advanced Malware Protection zaštitni sistem podržava lokalne, cloud kao i hibridne modele. Cisco AMP zaštitiće krajnje uređaje koristeći višeslojne sisteme kao što su Anti-malware zaštita, Anti-virus zaštita, Machine learning analize fajlova i saobraćaja i zaštita od Exploita.