Strukturni kablovski sistem | com4t
Resenja » Infrastruktura » Strukturni kablovski sistem

Strukturni kablovski sistem predstavlja infrastrukturu koja se sastoji iz niza manjih standardizovanih elemenata (podsistema) koja je tako dizajnirana da je omogućena njena višestruka primena. Nacionalni i međunarodni standardi i regulative za izradu strukturnih kablovskih sistema su striktni i jasno definišu svaki podsistem - ulazni podsistem, prostorije sa opremom,  telekomunikacione sobe, magistralno kabliranje, horizontalno kabliranje, kabliranje unutar radnog prostora.

Kako je strukturni kablovski sistem temelj svake mreže za prenos podataka, tako naša rešenja podrazumevaju implementaciju vrhunskih proizvoda i tehnologija vodećih proizvođača (Panduit, Schrack, Schneider, Legrand, OBO Betterman...) i potpunu usklađenost sa nacionalnim i međunarodnim normama u svim fazama izrade sistema – projektovanje i izrada tehničke dokumentacije, izvođenje radova i održavanje.

Naši inženjeri i tehničari su obučeni od strane proizvođača i specijalizovani za dizajniranje kablovskih sistema kategorije 5e, 6a i 7. Svaki sistem se testira kako bismo bili sigurni da zadovoljava standarde kao što su ANSI/TIA/EIA-568-B, EN 50173, ISO/IEC 11801...