Cloud | com4t
Servisi » Cloud

ŠTA PREDSTAVLJA CLOUD?

Cloud servisi podrazumevaju iznajmljivanje potrebne IT i komunikacione infrastrukture, kao i neophodnih servisa, bez dodatnog ulaganja u sopstvenu infrastrukturu, zaposlene, čime predstavljaju daleko isplativiji i zastupljeniji oblik poslovanja od tradicionalnog. Predstavljaju idealno rešenje za kompanije kojima su potrebni servisi ali ne žele da ulažu veće kapitalne investicije, niti da zapošljavaju nove zaposlene koji bi se bavili održavanjem i upravljanjem nove infrastrukture. Cloud je fleksibilno, bezbedno i ekonomično rešenje za sva preduzeća kojima je potrebno povoljno i bezbedno rešenje za svoje okruženje.

 

ZAŠTO IZABRATI COM-4T CLOUD?

UŠTEDA TROŠKOVA

COM-4T Cloud servisi funkcionišu po prinicpu plaćanja samo za resurse koji su korisniku neophodni. Ne postoje nepotrebni troškovi kupovine opreme, troškovi transporta, skladištenja, obezbeđivanja dodatnog prostora kao i podržavajuće opreme, troškovi ljudskih resursa. Servisi funkcionišu po principu izbora servisa i opreme koja je neophodna preduzeću. Predstavljaju odlično rešenje za kompanije koje imaju potrebu za efikasnom implementacijom novih i modernih IT servisa kojima će unaprediti svoje poslovne procese i omogućiti efikasnije poslovanje.

COM-4T omogućava da imate na raspolaganju  najsavremeniji i najfleksibilniji IT sistem bez obilne investicije i značajnih komplikacija koje to prati.

 

SIGURNOST I BEZBEDNOST

Bezbednost u cloud-u podrazumeva raspoloživost (dostupnost ovlašćenim licima), integritet (nenarušavanje celovitosti) i pouzdanost (poverljivost, obezbeđenje od krađe). Bezbednost u cloud‑u mora da ispuni ove osnovne zahteve, ali i neke specifične kao što su: bezbednost mreže od zlonamernih aktivnosti spolja, bezbednost transakcija unutar data centra i između korisnika i data centra, bezbednost platforme odnosno softverskih aplikacija, zaštitu čuvanja i skladištenja podataka, saglasnost sa regulativom i propisima. Adekvatnom logistikom i visoko-kvalifikovanim osobljem COM-4T bezbednost podataka i aplikacija korisnika je zagarantovana. Uz sve navedeno i činjenicu da je okosnica infrastrukture bazirana na Cisco Systems mrežno-bezbednosnim rešenjima možete biti uvereni da su Vaši servisi u dobrim rukama.

 

FLEKSIBILNOST I BRZINA

Sa rastom Vašeg poslovanja raste i potreba za ulaganjem u informacionu infrastrukturu, ali sa cloud servisima dokupljujete onoliko resursa koliko Vam je potrebno. Za razliku od nabavke  novih,  skupih hardverskih rešenja, sa cloud-om širite resurse baš onoliko koliko Vam je u tom trenutku potrebno. Potpuna fleksibilnost se ogleda u tome da možete povećavati resurse u svakom trenutku - nema potrebe za “skladištenjem” resursa koji se trenutno ne koriste.

 

COM-4T PODRŠKA

Tim COM-4T inženjera se razvija i sertifikuje u skladu sa razvojem globalnih ICT trendova, čime se obezbeđuje ekspertiza, temeljno i duboko poznavanje tehnologija. Sertifikovani eksperti su na raspolaganju korisnicima 24x7x365 preuzimajući kompletnu brigu o radu platforme na sebe, kako bi korisnici mogli da se uspešno bave svojim poslovanjem.

COM-4T IaaS i HSaaS servisi

C4T IaaS

IaaS i HSaaS predstavljaju osnovne modele koje COM-4T nudi svojim korisnicima. IaaS predstavlja računarsku infrastrukturu baziranu na virtuelnoj platformi u obliku servisa. Umesto da kupujete servere, softver, data centar prostor, mrežnu opremu - sve pomenuto možete koristiti u obliku virtuelnih servisa. IaaS predstavlja brz i lak način da bez početnih investicija i uz niske troškove kompanija  poveća kapacitete svojih  IT resursa ili da ih u potpunosti iznajmi. Korisnik ne mora da razmišlja o kupovini  i održavanju skupe opreme i pronalaženju adekvatnog mesta gde bi ona bila smeštena, kao ni o kupovini licenciranih softvera za opremu.

Više o ovom servisu pogledajte u brošuri COM-4T IaaS.

 

COM-4T HSaaS

COM-4T WSaaS - Kontrola i zaštita web saobraćaja

Najpopularnija meta napada Cyber kriminalaca je Web. Rešenja kao firewall i antivirus nisu više dovoljna, jer se alati i metode koje kriminalci koriste menjaju i unapređuju zvog čega ih je sve teže identifikovati i sprečavati. Malware (maliciozni kodovi) se integrišu u često korišćene korisničke dokumente kao što su Word, Powerpoint, PDF nakon čega se prenose lažnim Mail porukama i putem Web sajtova. Najbolje rešenje predstavlja COM-4T HSaaS - Hosted Security as a Service, koji smanjuje ukupne kapitalne investicije u ICT infrastrukturu, istovremeno povećavajući bezbednost i omogućujući pravovremenu korektivnu reakciju.

Web rešenje je izgrađeno na globalnoj mreži nudeći efikasnu zaštitu protiv naprednih i ciljanih pretnji, gde se kontinuirano prati mreža, reputacija datoteka i identifikacija pretnji. Cloud web security baziran je na Cisco Systems Ironport rešenju i bavi se kontrolisanjem web saobraćaja, kategorizacijom web sajtova, statistikom korišćenja servisa i kontrolom pristupa sajtovima.

Detaljnije o rešenju pogedajte u brošuri COM-4T WSaaS.

 

COM-4T ESaaS - kontrola i zaštita mail saobraćaja

U proteklih 20 godina, E-mail je postao okosnica poslovne komunikacije. Danas se dnevno razmeni preko 100 milijardi poslovnih E-mail poruka. Zaštita E-mail komunikacije je postala jedan od najvažnijih aspekata u oblasti informacione bezbednosti. Masovne spam kampanje više nisu jedina briga - danas su spam i maliciozni softveri samo deo kompleksne slike koja uključuje nove pretnje i rizike po informacionu bezbednost kompanija i organizacija.

COM-4T ESaaS rešenje za bezbednost elektronske pošte bazirano je na Cisco Systems Ironport rešenju i nudi zaštitu u režimu visoke dostupnosti protiv dinamičkih pretnji koje se rapidno menjaju i ugrožavaju poslovanje.

Više o ovom servisu pogledajte u brošuri COM-4T ESaaS.

info [at] com-4t.rs ( Kontaktirajte nas za ovaj servis)